Плаващ суперлуксозен хотел доведе в Несебър 500 богати пенсионери

500 долара на ден струва плаващото удоволствие
28 юни 2010 12:46,
92
Плаващ суперлуксозен хотел доведе в Несебър 500 богати пенсионери
Снимка: Dnes.bg

Най-луксозният лайнер, акостирал някога в наши води, посети за 9 часа Несебър. На борда му се возят 500 богати пенсионери, като някои от тях буквално живеят на кораба.

Макар че цените не са по джоба на всеки – 500 долара струва плаващото удоволствие на ден (или две сравнително нормални български пенсии), най-пристрастените прекарват на този кораб по 5-6 месеца.

Макар круизният туризъм да става все по-достъпен за обикновения българин, удоволствието да плава с най-новия съд на италианската компания Silversea – Silver Spirit, могат да си позволят само истински богаташи. Някои от тях, заедно с представители на медиите, успяха да разгледат плавателния съд на пристанището в Несебър при първото му посещение у нас.

Внушителният кораб е съвсем нов – пуснат е на вода едва в началото на тази година. Той все още мирише на кожа и дърво – материалите, които от векове съпътстват лукса.

За разлика от кичозните хотели у нас, строени с много пари, тук този лукс е ненатрапчив. Интериорът на лайнера е в стила на 30-те години на миналия век.

Но присъствието на лукса се усеща навсякъде – от витрините с диаманти в шопинг частта на кораба, през бутилките коняк – всяка на цена от 1000 евро, в бара с жива музика, до реакцията на персонала, обучен до съвършенство да се грижи за гостите така сякаш са негови близки роднини. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
4 български пенсии преди 13 години
500 долара две нормални български пенсии?!По скоро четири български пенсии...
86
0
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 13 години
На българските пенсионери им миришат чорапите за тоз кораб.Остава им да псуват,да гласуват и да умрът по бързо да не ги мисли Бат Боико.Дано да не се налага да се пенсионирам в БГ.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Охрид е български!
84
0
 
2
 
! Отговори
готин преди 13 години
тези богати пенсионери не си купиха нищо от несебър ,зашото още с пристигането ги чакат автобусите и ги извозват по селски туризъм
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе човек , пенсионерите не са българи, а чужденци. Какъв ГЕРБ, кви 5 лв?! ХАХАХАХАХА, не е истина просто, ако наистина си си го помислил, че са българи.
82
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
strahoten e :):):) az predi okolo sedmica se varnah ot 20 dneven kruiz na tozi korab...nepovtorim (sun) nikoga nqma da go zabravq ... dano oshte pati da patuvam s nego ...vse pak sam samo na 12 godini :P:P:P
81
4
 
3
 
! Отговори
sens преди 13 години
Радвам се, че 500 български пенсионери си позволяват такава луксозна почивка! Но не е за чудене-има-няма една година от управлението на герб-и резултатите вече се виждат! Предполагам, че следващата стъпка на правителството ще бъде да им купи един такъв лайнер и да разкарват пенсионерите безплатно!
80
0
 
7
 
! Отговори
кк преди 13 години
защо не качи 500 наши пенсионери за едно кръгче.
79
3
 
13
 
! Отговори
Ime преди 13 години
500 долара струва плаващото удоволствие на ден (или две сравнително нормални български пенсии)Без коментар.
78
2
 
7
 
! Отговори
Румен Кашилски преди 13 години
Почти всички били български пенсионери.И то такива които не им се ходило в ЮАР за световното.
77
1
 
12
 
! Отговори
pensioner преди 13 години
Къде продават билети за този кораб?Ако не бяхте свалили от власт Масларова сега ние пенсионерите щяхме да сме там....
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако тоя кораб го набарат сомалийските пирати ще ударят супер джакпота!
75
1
 
7
 
! Отговори
pich преди 13 години
dobre 4e personala ne e balgarski
74
0
 
6
 
! Отговори
Гецата преди 13 години
Това корабче е доста малко за стандартите на круизните кораби, между другото. Само 500 пасажери. Малките корабчета, обаче, особено ако са нови, са и много луксозни, макар че не е задължително. Естествено, някой богат дядка няма да се набута в кораб с още 4-5 хил. души пасажери и поне 1200-300 души персонал. Иначе е супер кеф. От собствен опит го казвам.
73
3
 
16
 
! Отговори
жребец преди 13 години
ако можех да плащам $ 15к на месец нямаше да съм набутан с още 500 човека ми щях да се пека на яхтата си с млади пичонки покрай мен.
72
0
 
18
 
! Отговори
Муньо Кинтата преди 13 години
На този кораб почиват пенсионерите на Масларова
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"500 долара струва плаващото удоволствие на ден (или две сравнително нормални български пенсии)"...Вие гадове, от тая гнусна медиа сте абсолютни провокатори. Това ви остана, уж леки грешчици, подвеждане, гръмки заглавия... и хоп много писане във форумите!?Плитки сте и жалки.
70
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подобен кораб беше акостирал преди време в Несебър заради слънчевото затъмнение. Нито един пътник не слезе за да разгледа сергиите и капанчетата в старият град. Изобщо не им пукаше за Юнеско, история, България. Седяхя си в ресторанта на кораба и си пиеха биричка за по 10 евро чашата. Голямата ни фукня беше онагледена по най-простия начин - с безразличие..... Но ние си развиваме туризъм ,иначе.....
69
1
 
15
 
! Отговори
мангуста преди 13 години
абе кви средни пенсии бе - я се скрийте - 80 % от пенсионерите вземат по 130-140 лв. - това са 60-70 евро НА МЕСЕЦ, верно е че има и такива с по 1000 лева - нали ГЕРБ гласуваха за това, ама ако гледаме статистиката би трябвало средно статистическия човек да е с една цица и едно мъдо - не всичко е цифри, не говорете глупости!
68
2
 
12
 
! Отговори
Пенков преди 13 години
На 12 Юни в Несбър беше корабът на Regent Seven Seas Cruises - Mariner, на който едноседмичен круиз струва $8 000. Проверете преди да пишете глупости :)